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Procedure descriptions

Parties and leisure activities - observe hygiene regulations

Poor hygiene during food preparation and storage can be the cause of foodborne infections such as salmonellosis.

Prevention is the best protection against nasty surprises.

Responsible department

for compliance with hygiene regulations: the lower food control authority

The lower food monitoring authority is

  • if you live in an urban district: the city administration
  • if you live in a rural district: the district office

Details

Prerequisite

You come into direct or indirect contact with certain foods outside your private area.

Indirect contact occurs, for example, via crockery and cutlery or when cleaning them.

Procedure

As a rule, you must obtain authorisation for any event that goes beyond the private sphere , such as a family party. However, this is not a food law requirement.

Deadlines

none

Required documents

none

Costs

none

Miscellaneous

none

Legal basis

  • Verordnung (EG) Nr. 852/2004 des Europäischen Parlaments und des Rates vom 29. April 2004 über Lebensmittelhygiene
  • Verordnung über Anforderungen an die Hygiene bei der Produktion, der Verarbeitung und dem Vertrieb von Lebensmitteln (Lebensmittelhygiene-Verordnung, LMHV)

Release note

machine generated, based on the German release by: Ministerium für Ernährung, Ländlichen Raum und Verbraucherschutz Baden-Württemberg, 21.10.2024

Bitte beachten Sie die für Ihr Anliegen genannte:
"zuständige Stelle"

- Ämter in der Stadtverwaltung
- Bürgerbüro

Anschrift

Stadt Weinheim
Obertorstraße 9
69469 Weinheim
Tel.: 115
Fax: 06201 / 82 - 268
e-mail

Anfahrtsplan (511 KB)

Öffnungszeiten:
Mo. - Fr.
außer Mi.
08.00 - 12.00 Uhr
Do. 14.00 - 18.00 Uhr

Bitte beachten Sie die unterschiedlichen Sprechzeiten der einzelnen Ämter und Dienststellen.
Wir haben gleitende Arbeitszeit.

Tel. Erreichbarkeit:
Mo. - Fr. 08.00 - 12.00 Uhr
Mo. - Mi. 14.00 - 16.00 Uhr
Do. 14.00 - 18.00 Uhr